We have 44 guests and no members online

Zelfs elftal Dordtenaren bij Tata !

Het eerste sportieve resultaat bij Tata Steel chess in Wijk aan Zee is van Kees van 't Hoff (2 uit 3 tweede prijs) en John van de Laar (zelfs eerste prijs met 2 uit 3). Op de site van het toernooi is te zien dat nog meer schakers uit de kring van Dordrecht dit weekeinde al in actie zijn geweest.

Read more: Zelfs...

Morgen is het zover...

Morgen is het zover en we naderen de 50 deelnemers!

Winnaar van vorig jaar, Frans Konings, komt gelukkig zijn titel verdedigen en zal wel weer proberen een 100% score neer te zetten.
Van onze goede buren verwelkomen we Niels Mijnster uit Sliedrecht en uiteraard onze grote vriend Jack de Ruyter uit Papendrecht.
Dordrechts hoop, op papier nr. 7, is Marcel Pluymert.

Click deze link voor de deelnemerslijst

Tiental schakers Dordrecht bij Tata chess

Volgens de laatste telling komen tien (!) schakers uit de kring van schaakclub Dordrecht in actie bij het internationale Tata Steel  Chess in Wijk aan Zee. Het schaakevenement tussen de duinen begint 12 januari en duurt - traditioneel - tot de laatste zondag in januari.

Read more: Tiental...

Deelnemers Hoogendoorn toernooi

Nog 3 dagen te gaan voor het 12e Hoogendoorntoernooi..... Voordat we, hopelijk in elkaars gezelschap, de inwendige mens gaan versterken een update van de deelnemerslijst. Tevens hebben jullie nog een schrijven te goed, waarin kenners de hand van Hans B. te D. herkennen!

Read more: ...

Tweede team boekt de eerste overwinning

 

Het jaar 2018 is voor het tweede team goed begonnen. In Gouda werd een ruime overwinning behaald tegen Messemaker 3 (1.5-6.5). Messemaker speelt al weer een paar jaar op een nieuwe locatie. Voor ons was het echter de eerste keer dat we in deze locatie moesten spelen.  Dat hebben we geweten ook.

Read more: Tweede...

12e Hoogendoorntoernooi zit erop

Met 48 deelnemers waren er iets minder deelnemers dan vorig jaar, toen Schaakclub Dordrecht voor het eerst de organisatie op overnam. De gemiddelde rating was echter nu wel duidelijker hoger.

De glorieuze winnaar van vorig jaar, Frans Konings, viel niet in de prijzen o.a. door een nederlaag tegen Niels Mijnster uit Sliedrecht. Die haalde de 3e prijs op uit handen van wedstrijdleider Anton de Maertelaere. Tweede werd zeer verrassend huisschaker Sander van Noort, inderdaad zoon van Wim.

Read more: 12e...

Kersttoernooi weer geslaagd

Gisteravond kwamen toch nog 31 man (inderdaad, Conchita niet) opdagen voor deze gezellige avond, en ook misschien nieuwsgierig naar die inmiddels vermaarde Franse flessen van Henk. Opvallend: er was niemand van het 1e, zodat Peter van Oevelen (kopman 2e) de favoriet was.

Read more: ...

resized_d3100DSC_0145_3450.jpg

Schaak puzzel