RSB-2 op stoom

Gisteravond vertrok een gemotiveerd tweede naar het leuke Kralingen om aldaar de strijd aan te binden met rode lantaarn drager Onesimus. De meesten beginnen dan gelijk over 'o ja, op die boot'. Dat blijkt verleden tijd, want ze spelen in een prima schoolgebouw met 2 dames die het keukentje verzorgen.

Het werd een spannende strijd, waarin de dappere Onesimussers pas laat op de avond onder de druk van Dordrecht bezweken: ietwat geflatteerd 6,5-1,5.

Als 1e kreeg Marcel een remise aanbod. Hij had zwart, stond niet echt beter en er begon zich aan de topborden een plus af te tekenen. Aangenomen dus. Niet lang daarna verzilverde Sander zijn openingsvoordeel met stijl; het zwarte wanhoopsoffensief ving hij uiterst cool op. "Ik zei het toch..", aldus Sander. Zo rond een uur of 11 ging het hard. Zowel Peter op bord 2 als Roel op bord 3 speelden een puike partij en rolden beide hun tegenstanders in een fraaie koningsaanval op. De 4-1 werd op het bord gezet door een solide spelende Ben. Hij kreeg niet de aanval die hij wilde, maar wikkelde bekwaam af naar een ongelijk lopereindspel. En dat stond dus gelijk.

Restte nog de vraag wie de 2 matchpunten mocht binnenroeien. Dat werd captain Johan zelf. Ook bij hem drukte zijn stelling niet door en moest er toch nog wat keeperswerk gedaan worden. Toen Johan een kwal mocht plukken vond wit het welletjes en werden de handen geschud: 4,5-1,5.

Daarna won Xander, die in de opening al tegen een verrassend stukoffer tegen 2 pionnen aanliep. De rest van de avond werd gebruikt om veel tijd te besteden aan rustig manouvreren en het gaatje vinden. Die werd zeer knap gevonden op veld d5 en ging het extra stuk zwaar tellen: 5,5-1,5.

Tot slot werd gelegenheidskopman Victor beloond voor zijn vasthoudende verdediging, doordat.....zijn tegenstander een volle toren weggaf: 6,5-1,5 dus. Met het overwinningsrondje, geserveerd door de aardige dames, kwam captain Johan natuurlijk met zijn bekende humor (dat hopen we tenminste.....): 'Haha, volgende wedstrijd spelen we gewoon weer zonder Ton'. Dat weet De Willige Dame dan alvast, als ze het tenminste nog weten eind Januari 2019!?

Non-playing coach Ton