Dordrecht 2 (KNSB) verliest weer

Na het fraaie verlag van Adri over het 3-5 verlies van ons vlaggeschip heeft captain Johan ook zijn best gedaan om dezelfde nederlaag te beschrijven voor het KNSB-2 team. Wat mij betreft met verve en opgeheven hoofd gedaan:

Helaas heeft het tweede team van Dordrecht afgelopen zaterdag weer een nederlaag geleden. Vooraf werd gespeculeerd over een kleine overwinning op De Rode Loper uit Utrecht. Het heeft zo niet mogen zijn. Het werd 5-3 voor onze gasten.

In een gezellige ambiance in de Crabbehoeve speelden zowel Dordrecht 1 als Dordrecht 2 hun thuiswedstrijd. Dat gaf in ieder geval veel sfeer. Helaas leverde dat geen overwinningen op. Bij Dordrecht 2 verliep het als volgt:

Het begin was positief.  Rick boekte een goede overwinning. Hij heeft nu al 2.5 uit 3 partijen behaald. Ook Marcel won, zoals hij zelf na afloop zei, heel gemakkelijk. Daarna was de koek echter voorlopig op. Johan kwam slecht uit de opening en werd vakkundig door zijn tegenstander verslagen. Het lukte deze keer Victor van B niet zijn Wielwijkse toverkrachten te laten spreken. Nadat hij zijn paard moest geven voor een gepromoveerde pion gaf hij op. Hij had wel weer een ‘ leuke pot’ gespeeld. Ook Kees kon het helaas niet bolwerken. Ben haalde in een partij, waarin het evenwicht nergens verbroken werd, de remise binnen.  Toen waren er nog twee partijen bezig. Piet heeft het lang geprobeerd om in een stelling waarin er mogelijkheden waren voor beide spelers de winst binnen te halen. Helaas lukte dat niet. Toen hij zijn dame ging verliezen, moest hij opgeven. De laatste partij van Sander werd toen in gelijke stand  remise gegeven.

Helaas werd dus een 5-3 nederlaag geleden. 5 december staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dan speelt tweede team tegen Waalwijk. Het wordt tijd om dan te gaan winnen. Anders worden de degradatiezorgen steeds groter.