RSB-2 weer Remise

Na de krachtmeting de 1e ronde tegen onze clubgenoten van het 4e werd de 1e echte thuiswedstrijd tegen CSV in een spannende wedstrijd wederom een remise: 4-4. Datzelfde resultaat haalde D4 tegen Erasmus, dus we gaan nog steeds gebroederlijk samen op in de gelijkwaardige RSB klasse 1A. Opvallend:  De competitieleider plaatst het tweede onder het vierde in de ranglijst. Betere connecties..??!

Lange tijd zag het er slecht uit, maar zoals zo vaak was Dordrecht op het eind van de avond op zijn best....al had het wel beide kanten op kunnen gaan.

Ons middenrif (borden 4-5) Ton & Marcel waren het eerst klaar met hun gelijkwaardige partijen waarin weinig gebeurde: 1-1 tussenstand dus. Dat duurde niet lang door de uitslag op bord 1. Vooraf was al duidelijk dat Roel een punt zou pakken, maar helaas ging die naar de routinier uit Capelle. Ergens in de opening moet onze Roel zich hebben laten foppen, want hij verloor pardoes een stuk op de damevleugel. De stand 1-2 bleef heel lang op het scorebord van WL Anton de Maertelaere staan waardoor de spanning flink opliep. Onze staartborden Ben en captain Johan zorgden er met gedecideerde overwinningen voor dat we plots met 3-2 voor stonden. Je moet het toch maar doen onder druk, complimenten beide.

Vrij snel was de stand weer in evenwicht: Xander knokte lang door met een kwaliteit minder na een door hem creatief gespeelde zwarte Siciliaanse Draak. Met nog de witte borden van Peter en Conchita over, bleef de einduitslag moeilijk te voorspellen. De teamleider van CSV berustte al in een nederlaag. Helaas (voor ons dan) zag Conchita de winnende zet Lc6! niet (alle omstanders natuurlijk wel..) en verzandde het pioneindspel spijtig in remise. Bleef dus Peter over op bord 2. Met een pion voor stond hij vrijwel de gehele partij onder druk. Na uitstekend keepen en overleg bood Peter zetherhaling aan. Zijn tegenstander speelde echter dapper door en had waarschijnlijk met het opschuiven van de juiste pion gelijk gekregen. Nu werd het gelukkig remise en 4-4!

Samenvattend: een mooi schaakgevecht en complimenten voor de mijns inziens terechte uitslag aan de strijdvaardige Capellenaren. Op naar Onesimus...