Dordrecht verder in KNSB Bekercompetitie

Tijdens de afgelopen snel- en rapidschaakavond speelden Mark, Rik, Lennard en Jacques niet mee. Zij moesten voor de KNSB Bekercompetitie aanvangen tegen Sliedrecht. Sliedrecht kwam met vier spelers en een tactische opstelling aan in Dordrecht. De speler met de hoogste rating zat op bord 4, de speler met de laagste rating zat op bord 1.
Dit was meteen te merken in de partij.

Op borden 1 en 4 was het vrij snel duidelijk wat de uitslag zou zijn. Jacques, op bord 4, had het moeilijk tegen Peter van den Bergh. Jacques dacht dat zijn tegenstander een zet omdraaide, maar was zelf diegene die ineens materiaal verloor. Ondanks dat Jacques nog twee pionnen kreeg voor zijn stuk, was de stelling verloren. Jacques probeerde het nog even, maar moest uiteindelijk toch zijn koning omleggen (0-1). Gelukkig leek Mark gewonnen te staan. Nadat hij een pion offerde, kwamen er veel dreigingen rond de Sliedrechtse koning van Wim Pool. Die moest materiaal geven om de dreigingen te pareren en leek verloren te staan.
Op de middenborden was het ratingverschil kleiner en de partijen spannender. Rik had op bord 2 een Franse opening op het bord, waarbij Rik de goede loper van zijn tegenstander William Gijsen afruilde. Hij leek een klein plusje te hebben. Lennard leek op bord 3 weinig problemen te hebben tegen Niels Mijnster. De partij leek in balans en er verscheen een middenspel met ongelijke lopers op het bord. Lennard bood remise aan en nadat dit initieel afgewezen werd, bood zijn tegenstander kort daarna zelf toch maar remise aan. Dit werd aangenomen gezien de stand op de overgebleven borden (0,5-1,5).
Mark had namelijk nog meer materiaal gewonnen, en nadat hij een toren en twee pionnen voorstond, vond zijn tegenstander het wel genoeg (1,5-1,5). Rik had ook een kwaliteit gewonnen, maar hij moest wat tegenspel toelaten. Dit was na een paar secure zetten van Rik gelukkig niet gevaarlijk en nadat Rik nog een stuk won gaf zijn tegenstander op (2,5-1,5). Dordrecht bekert verder en moet tegen de winnaar van Shah Mata - Schaakmat Westland.