Deelnemers MERZ

Zaterdag a.s. de 18e organiseert ons clublid Marcel Pluymert alweer voor de vijfde keer het Merz toernooi; inderdaad in de Merz, voormalig Bombardon.
Het toernooi krijgt steeds meer allure en koppelt gezelligheid (nog zwak uitgedrukt) aan een zeer sterk deelnemers veld in een historische omgeving.
Tot nu toe doen een 15 tal clubleden mee en niet de eerste de besten......

Lees meer: ...

Update Vlissingen, Ronde 9

De laatstresized d3100DSC 0289 9408e ronde was voor ons allen een hele zware. Na een zware avond gisteravond, wachtte een terugreis van een uur in slecht weer, een korte nacht die nog korter werd omdat voorbereiding belangrijker is dan slapen, een snel ontbijt en wederom een reis van 115 km om weer fris om half twaalf in de morgen in de startblokken te kunnen staan.

Kees had dat goed bekeken. Gisteravond eventjes vertrouwen tanken door zijn tegenstander in no-time van het bord te blazen, op tijd naar zijn hotel in Middelburg en lekker uitgeslapen en nagenietend van een vorstelijk ontbijt in het Van der Valk hotel in Middelburg kwam hij net op tijd aan voor zijn partij.

Lees meer: Update...

Update Vlissingen, Ronde 5

KeesVlissingen2018Voor de meesten van ons was de vijfde ronde er een om de service te breken, om in Wimbledon termen te blijven. Tegen de verwachting in te winnen dus. Maar wacht, Wimbledon, dat is buiten en zware fysieke inspanning... met boven de 35 graden is dat toch echt niet aan te bevelen. Kan je beter de verkoeling opzoeken van een koelere speelzaal en niet te veel bewegen. Ik heb altijd al gezegd dat schaken een zomersport is....

Lees meer: Update...

Update Vlissingen, Ronde 8

Wel effe een verschilletDonkerewolkenje. Het was vandaag koud, winderig een guur. Maar kennelijk hebben een aantal mensen dat nodig. Vanavond weer grote verschillen tussen de spelers. Mark had 250 punten meer dan zijn tegenstander en ook Kees had een kleine 200 punten meer. Roel moest het met 200 punten minder doen en ik legde 150 ELO punten minder in de schaal. Mark speelde een prima pot.

Lees meer: Update...

Lennard goed op dreef in Tabor

In het 9 rondige toernooi van Tabor in Tsjechie, heeft Lennard een prima prestatie geleverd. Hij bleef ongeslagen, haalde 6.5 uit 9 (4 keer winst en 5 keer remise) waarmee hij net een halfje achterbleef bij de drie gedeelde winnaars van het toernooi. Het resulteerde in de gedeelde 4e-9e plek.Hij trof 3 IMs. Het toernooi maakt deel uit van een hele groep van toernooien die samen een Grand Prix circuit vormen in Tsjechie en, ik meen, ook in Slowakije. Lennard was 10e geplaatst van de 100 deelnemers. Samen met Hans van Nieuwenhuizen proberen ze al meerdere jaren hun geluk in de zomermaanden in dit toernooi. Ook Hans deed het prima met 5,5 uit 9 bezette hij de 17e t/m 27e plek. Ik hoop dat Lennard later nog een mooi verslagje voor de site heeft. Liefst met foto's!

Update Vlissingen, Ronde 7

AdriVlissingen2018Het gaat snel, zo'n zomertoernooi. Gisteravond alweer de zevende ronde en we denderen met z'n allen het laatste rechte stuk naar de finish. De eindranglijst wordt in deze laatste fase pas echt bepaald. Een nederlaag in het begin van het toernooi is nog aardig recht te zetten. Daar is het principe van het "Zwitsers Gambiet" als toernooi strategie op gebaseerd, waarover ik in een verslag van een ander toernooi al een keertje schreef. Maar een nederlaag in deze fase luidt een roemloze plek in de rangschikking in.

Lees meer: Update...

Update Vlissingen, Ronde 4

MarkVlissingen2018De vierde ronde. En weer de maximale score voor het viertal uit Dordrecht. Maar vanzelf ging het zeker niet. Mark was als een van de laatsten bezig van de hele speelzaal om het punt veilig te stellen. De heftig tegenspartelende Duitser met Spaanse naam berustte pas in de nederlaag na de even verrassende als vernietigende slotzet. De partij is zeker het naspelen waard. En zeker als je bedenkt dat zwart nog 1 seconde op de klok had toern hij 51. ... Da7 uitvoerde.

De partij is, tot de volgende ronde vanavond begint, te zien, als je klikt op DEZE LINK en dan doorscrollen naar bord 15.

Lees meer: Update...

Update Vlissingen, Ronde 6

Roel tegen achtergrondHet werd een zware avond in Vlissingen gisteravond. En dat zagen we toch allemaal niet echt aankomen. De tropische omstandigheden werden ingeruild voor veel aangenamere temperaturen. Het was goed toeven op het strand met zo'n 23 graden en een heel fors zeewindje. De tegenstanders waren allemaal niet echt van het zwaarste kaliber, op die van Roel na dan en een 3-1 stand, op basis van de ELO-ratings was te verwachten. Het liep echter anders....

Lees meer: Update...

Update Vlissingen, Ronde 2 en 3

De zondag van Vlissingen is altijd verreweg de moeilijkste dag. Niet alleen is het toernooi pas net begonnen, maar de zondag is ook de enige dag waarop 2 ronden moeten worden gespeeld. Veel spelers nemen dan ook een bye in de tweede of derde ronde. Dan hoef je nog steeds maar een keer. Maar dat is voor watjes....Excuses voor deze woordkeus, maar dat is nu eenmaal mijn mening.

Lees meer: Update...