Dordtse Schaker in Pictura

Schaken en kunst. Een onuitputtelijke bron van verschillende inzichten. Sinds afgelopen weekend hangt in Pictura een portret van een clublid van ons, geschilderd door Mignon Nusterling. Dit is gedaan in het kader van 400 jaar Synode, waarvoor 100 min of meer bekende Dordtenaren uitgenodigd zijn.

Wie het is? Voor sommigen wellicht al te raden, maar nog beter is om zelf te gaan kijken...

Lees meer: Dordtse...

RSB-2 weer Remise

Na de krachtmeting de 1e ronde tegen onze clubgenoten van het 4e werd de 1e echte thuiswedstrijd tegen CSV in een spannende wedstrijd wederom een remise: 4-4. Datzelfde resultaat haalde D4 tegen Erasmus, dus we gaan nog steeds gebroederlijk samen op in de gelijkwaardige RSB klasse 1A. Opvallend:  De competitieleider plaatst het tweede onder het vierde in de ranglijst. Betere connecties..??!

Lees meer: RSB-2...

Bas Nugteren overleden

Op donderdag 25 oktober 2018 bereikte ons het trieste bericht dat -na een kort ziekbed- op 18 oktober j.l. ons clublid Bas Nugteren op 75-jarige leeftijd is overleden. Bas was sinds 1978 lid van onze vereniging en speelde ook vele jaren voor schaakclub Zwijndrecht. Hij was een zeer trouwe bezoeker van de clubavonden en zijn laatste partij speelde hij nog maar kort geleden, op 27 september. Wij zullen ons Bas blijven herinneren en wensen zijn broer Dick en verdere familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. De begrafenis heeft inmiddels in besloten kring plaatsgevonden.

 

 

Dordrecht 2 {KNSB) verliest van De Drie Torens

Helaas is het Dordrecht 2 niet gelukt voor een verrassing te zorgen in klasse 4G van de KNSB-competitie.  De gemiddelde rating van de gastheren, De Drie Torens uit Tilburg,  was gemiddeld 140 punten hoger dan die van ons. Dat betekende dat we een zware wedstrijd konden verwachten. Desalniettemin waren de verwachtingen hooggespannen, zeker toen Ton Slagboom en Peter van Oevelen in vooruitgespeelde partijen remise hadden gespeeld. Die speelden in ons 'Atelier', alwaar om een uur of 10 gelijktijdig de vrede getekend werd aan beide borden en de Tilburgers voor middernacht thuis waren..

Lees meer: ...

1e Snel-rapid ronde gespeeld

De 1e Snel- en Rapidronde van het seizoen kende niet alleen concurrentie van het voetbal, maar nu ook van de bekerwedstijd in de KNSB van het eerste team spelend in het rustige Atlelier. De 12 snelle jongens groepeerden zich zoals gebruikelijk in de barruimte en het 6-tal 'Rapidders' konden tikkertje spelen in de grote zaal. Het idee tijdens de ledenvergadering om in 2 groepen te spelen ging dus niet door. Het idee van Ton voor 3 groepen haalde het ook niet....

Lees meer: 1e...

Eerste team RSB wint ook van Messemaker

Op maandag 15 oktober speelde het eerste team de uitwedstrijd tegen Messemaker 1847. Dit beloofde vooraf een zeer spannende wedstrijd te worden aangezien ze op de topborden een aantal zeer sterke spelers hebben die niet veel zwakker zijn dan dat wij hebben. Gelukkig kregen we halverwege de avond support van Adri Timmermans, dit heeft ongetwijfeld het teammoraal nog een extra boost gegeven.

Met een ietwat aangepaste opstelling begonnen we iets na achten aan de wedstrijd.

Lees meer: Eerste...

Indeling vanavond pas zeer laat (na 24:00 uur) beschikbaar

Als gevolg van wedstrijdverplichtingen van uw wedstrijdleider intern voor het derde team kan de indeling pas heel laat vanavond worden gemaakt en gepubliceerd. Aangezien Dordrecht 3 vanavond in Moordrecht speelt zal de indeling pas ver na 24:00 uur op de site staan.

Namens de wedstrijdleider, onze excuses voor het ongemak.

Dordrecht verder in KNSB Bekercompetitie

Tijdens de afgelopen snel- en rapidschaakavond speelden Mark, Rik, Lennard en Jacques niet mee. Zij moesten voor de KNSB Bekercompetitie aanvangen tegen Sliedrecht. Sliedrecht kwam met vier spelers en een tactische opstelling aan in Dordrecht. De speler met de hoogste rating zat op bord 4, de speler met de laagste rating zat op bord 1.
Dit was meteen te merken in de partij.

Lees meer: ...