Successen bij TATA (met aanvulling...)

Veel van de belevenissen van onze toppers in Wijk aan Zee heeft u moeten missen. Hoe Johan ongelukkig ten val kwam en een gezellige zaterdagavond in het ziekenhuis doorbracht. Hoe Henk magistraal startte met 2 uit 2 en daarna zijn kruit had verschoten

zodat er nog een hele lange rij nullen achteraan kwam. Hoe Jacques een prima toernooi speelde in groep 2 en toen helaas door de griep geveld werd en de laatste 3 ronden moest afzeggen.
Xander van Doorn speelde een ongelukkig toernooi met 1 uit 9 in 3 H, Kees van 't Hof probeerde het in 2 vierkampen en werd in beide naar de onderste regionen gedrukt een keer 1 uit 3 in 5K en een keer 0,5 uit 3 in 5J. Allemaal kommer en kwel dus.... Maar dat was het niet alleen! John van der Laar deed het met 1,5 uit 3 ongeveer op rating, net als Wouter de Bruin met 1,5 uit 3 in 4K. Dan komen we langzaamaan bij de spelers die met meer plezier op hun toernooi kunnen terugkijken. Lekker in de plus bleven Arie van Heeren met 5 uit 9 in groep 5J. Cor Oliemans bleef aan de positieve kant van de score, o.a. door een winstpartij in de laatste ronde tegen Henk. Hij haalde ook 5 uit 9. In de ijzersterke klasse 2 (waarin Jacques met 3,5 uit 6 door ziekte moest afhaken) scoorde Rik 5 uit 9 in 2G. Hij verloor maar 1 partij, van de latere winnaar.

Maar speciale vermelding verdienen natuurlijk de groepswinnaars: Henk Barends schreef een 4 kamp op zijn naam (8M) met 2,5 uit 3.Ook Jahan won een groep (voor zijn ongelukkige val) met 2 uit 3 was hij de sterkste in 3B. In het 9-rondige toernooi eindigde hij net in de plus met 5 uit 9 (groep 4G).

Lemmy de Wilde-Schakel spande de kroon: zij werd ongeslagen kampioen in groep 4C. Al een ronde voor het eind was ze niet meer in te halen en mag het volgend jaar in groep 3 gaan bewijzen!

Elk jaar ga ik 2 of 3 keer kijken, misschien moet ik gewoon een keer inschrijven en hopen dat er een plaatsje is....

 

Nagekomen bericht: Er waren ook dit jaar weer de Special Groups (o.a. Politici, Ondernemingsraden van bedrijven, Journalisten en nog wat categorien). Bij de journalisten speelde ook Hans Berrevoets mee. Hij behaalde in het zeven-rondige rapid toernooi 4.5 punt en werd daar gedeeld 5e mee. Een half punt achter de gedeelde winnaars.